O nama

Proizvodi su popraćeni LikaQuality i Eko znakom.

Specijalizirali smo se baš za lavandu

Proizvodi su popraćeni LikaQuality i Eko znakom. Provedena su sva moguća testiranja da kupcima osiguramo siguran učinak proizvoda te da se osjećaju zadovoljno koristeći ga.

Kako kažu, lavanda je jedna od biljaka koje su Adam i Eva ponijeli iz Raja. U starijoj povijesti drevni Egipćani su je koristili za mumificiranje. Fenićani i Arapi radili su poznate parfeme od lavande.

Navodno da se Kleopatra poslužila mirisom lavande kako bi zavela Cezara. Rimljani su koristili lavandino ulje za kupanje, osvježavanje prostora, zaštitu od komaraca i muha, te za dezinfekciju rana. 

Upravo iz tog doba dolazi ime lavanda (Lavandula), lavare – korijen iz lat. riječi- šta znači- kupati se. 

Ajda - obrt za izradu nakita & poljoprivredu

Mali smo obrt koji se bavi proizvodnjom unikatnog nakita te proizvodnjom i preradom lavande (Lavandula Angustifolia). Nalazimo se u samom srcu Like u netaknutoj prirodi.

Uzgojem lavande započeli smo prije 5 godina, te malim koracima nastojimo upotpuniti tu Ličku idilu. Polje lavande proteže se na 2 hka zemlje.  Od uzgoja do prerade brinemo za svaki detalj. Nastojimo osigurati 100% prirodne proizvode bez dodanih bojila, mirisa, pesticida  i alkohola. 

Naši specijalizirani proizvodi

Proizvodi su popraćeni LikaQuality i Eko znakom. Provedena su sva moguća testiranja da kupcima osiguramo siguran učinak proizvoda te da se osjećaju zadovoljno koristeći ga.

ETERIČNO ULJE AJDA

- dobiveno parnom destilacijom cvijeta Lavandula Angustifolia. Majka među eteričnim uljima. Jedno od rijetkih ulja koje se može direktno aplicirati na kožu ( zbog male količine kamfora u sebi). Osim svog medeno- cvjetnog mirisa, ima široku primjenu u aromaterapiji. Koristi se kao ulje za ublažavanje simptoma migrena i glavobolja, prehlada i gripa.

HIDROLAT AJDA

- dobiven parnom destilacijom cvijeta L.Aangustifolia. Cvjetna voda bez dodanih mirisa i alkohola. Odličan tonik za lice i tijelo. Djeluje blago na kožu, izrazito je učinkovit kod opeklina od sunca, rana, uboda komaraca. Dobar je kao baza za nanošenja prije šminke, te nakon skidanja šminke. Hrani i njeguje kožu lica i tijela.

SUHI CVIJET LAVANDE

- pomno birani vrhovi cvijetova lavande. Miris postojan do 2 god.

Signup for Newsletter

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.